اعجاز حضور بزرگان دینی در شکل‌گیری انقلاب اسلامی

با به صدا در آمدن ناقوس جنگ، آیت الله حیدری با حضور در جبهه‌های حق علیه باطل و به تن کردن لباس رزم، نخستین ستاد کمک‌های مردمی را شکل داد و به عنوان فرمانده‌ای مردمی در بطن مردم قرار داشت.
محمدرضا فرجی*
تمامی حکومت‌های اسلامی شکل گرفته از عصر پیامبر اسلام(ص) تاکنون همواره با راهنمایی انبیا و اولیا و مدرسین شاخص به هدف اصلی خود یعنی تقویت دین مبین اسلام به جایگاه والایی رسیده‌اند.
کشور عزیزمان ایران نیز دست خوش حوادث بزرگ و پادشاهان متعددی بوده است، در دوره قاجار به عنوان آخرین حکومت سلطنتی و پس از آن حکومت ۵۳ ساله پهلوی بر خاک ایران زمین رنگ و بوی اسلام بسیار کمرنگ بود و مردم از این نوع حکومت به ستوه آمده بودند.
همفکری و همدلی علمای اسلام بر آن شد که علما و روحانیت در کشور، دیگر تحمل ظلم و ستم رژیم پهلوی بر مردم را تاب نیاورند و سردمدار این علما امام خمینی(ره) بود و در تمامی شهرهای کشور روحانیت فعالیت خود را به تبعیت از معمار کبیر انقلاب و به صورت مخفیانه آغاز کردند و مورد حمایت قاطع مردم قرار گرفتند.
استان ایلام نیز از این موضوع مستثنی نبود و از ظرفیت روحانیون مبارز و نام آشنایی همچون آیت‌الله مروارید، آیت‌الله حیدری ایلامی و آیت‌الله تعمیرکاری برخوردار بود.
آیت‌الله حیدری ایلامی، روحانی مبارز و مجاهد در دوره پهلوی و رزمنده‌ای سخت‌کوش در جنگ تحمیلی ایران و عراق بود که با گذشت تحصیلات اولیه در نجف اشرف و سپری کردن چند سالی از عمر خود در جوار امام شهیدان، از محضر علمای شیعه در کشور عراق بهره‌مند گردیدو چند سالی از عمر خود را در نجف و کربلا سپری کرد. دستگاه‌های امنیتی عراق توان تحمل حضور وی را در کشورشان نداشته و آیت‌الله حیدری در یکی از پاسگاه‌های مرزی بصره به نیروهای ساواک در خوزستان تحویل داده شد.
وی در سال ۱۳۵۴ با درخواست روحانیت و مردم شریف استان ایلام به زادگاه پدری خود باز می‌گردد. تاسیس بیش از ۸۰ حسینیه و مسجد در ایلام و تاسیس مدرسه علمیه باقریه و حضور در مجلس خبرگان در سال ۱۳۵۸ با بیشترین رای از طرف مردم، گوشه‌ای از فعالیت‌های انقلابی این روحانی گرانقدر است.
رهیافت به همه‌ی ابعاد شخصیتی انسان‌های برگزیده را بعضاً از طریق توصیفاتی که بزرگان از آنها انجام داده‌اند، می‌توان درک کرد. اوصاف آیت‌الله حیدری ایلامی در کلام علمایی که محضر آنها را درک کرده بود جلوه و نمود خاصی دارد.
با آغاز نهضت روحانیت در ایران و تبعید امام راحل به نجف اشرف، آیت‌الله حیدری گمشده خود را در وجود امام می‌یابد و جاذبه روحانی‌اش او را به مدار و محفل انس او می‌کشاند. وی ضمن شرکت در درس خارج اصول و فقه امام در بحث ولایت فقیه امام نیز شرکت می‌کند و همین درس، افقی نو را فراروی او می‌گشاید و اندیشه سریان فقه در گستره جامعه به عینیت رساندن احکام الهی در متن زندگی مردم را در باورش، بارور می‌کند. او که پس از سال‌ها تلاش و تحصیل به مقام اجتهاد می‌رسید، می‌آید تا رسالت الهی خویش را در جامعه به انجام رساند.
با به صدا در آمدن ناقوس جنگ، آیت‌الله حیدری با حضور در جبهه‌های حق علیه باطل و به تن کردن لباس رزم، نخستین ستاد کمک‌های مردمی را شکل داد و به عنوان فرمانده‌ای مردمی در بطن مردم قرار داشت، این روحانی مبارز در طول ۸ سال جنگ تحمیلی، قوت قلبی برای مردم استان مرزی ایلام بود.که سختی‌های جنگ را آسان‌تر تحمل کنند.
سرانجام پس از سال‌ها زندگی پرتلاش و پرچم‌داری دین اسلام، در ۱۱ دی‌ماه ۱۳۶۵ دارفانی را وداع گفت و در حرم فاطمه معصومه به خاک سپرده شد و زندگی بر پایه صبر و امید و دینداری را برای نسل‌های بعد از خود به یادگار گذاشت.
روحش شاد و یادش گرامی
*فعال رسانه‌ای
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۴۰۳ ساعت:22:15
نظرات ارسال نظر